Wednesday, July 16, 2014

Inimesed või hoolimatud koletised??

Viimasel ajal on mulle silma hakanud, et väga paljud inimesed kõnnivad ringi torisedes ja elavadki oma viha, pettumuse või lihtsalt halva tuju teiste peal välja, üldjuhul siis klienditeenindajate, kes päevast päeva peavad erinevaid inimesi teenindama, alati naeratades ja jäädes viisakaks. Tekib küsimus, kus on võrdsus? Miks võib üks pool olla ebaviisakas ja lugupidamatu, öelda mida sülg suhu toob, teine peab aga naeratama ja vabandama... Klienditeenindaja on ka inimene, kellel on tunded, kellel on halbu ja paremaid päevi ning kes tahab et kliendid ka talle vastu naerataks ja tema tööd hindaksid, mitte ei kärataks, kas saab kiiremini, miks nii kaua läheb.. Millest selline tekst? Puutun ka ise kokku klienditeenindusega, teisel pool letti seistes kohtab igasugu inimesi. Neid, kes lihtsalt ajavad su naerma, väga sõbralikke ja positiivsusest kiirgavaid, aga siis ka neid, kes lihtsalt sõimavad sind, mitte millegi eest ja sa pead kannatama. Ühel hetkel tekib tahtmine karjuda vastu, kuid peab ju jääma viisakaks ja kõik ära kuulama ja alla neelama, nii see koguneb..

Üldse tundub, et suur hulk tänapäeva nooremast põlvkonnast ei huvitu korrast. Käisin Hansapäevadel, kohutav, kuidas linnas prügikastid üle ajasid, inimesed isegi ei vaata, ma viskan selle siis maha, küll keegi koristab! Miks peaks keegi tahtma koristada teiste maha loobitud prahti????? See on lihtsalt jälkus!!!!! Kui prügikast ajab üle peaks sellest ikkagi kedagi teavitama mitte juurde suruma ja lootma, et äkki ime väel see tühjeneb - ma pole veel kuskil sellist prügikasti näinud. Inimesed peaksid panema end olukorda, kus nad peaksid seda jälkust koristama, kas tekib tahtmine? Või kui suure rõõmuga seda tehtaks? Siis vast hakataks mõtlema ka teistele ja oma käitumisele..
Ma hoolin puhtusest ja loodusest meie ümber ning inimestest, kes päevast päeva näevad vaeva, et teistel oleks hea. Ma tõesti ei mõista inimesi, kes suudavad päevast päeva ja nii terve elu olla koristajad või klienditeenindajad, müts maha nende ees! Väga raske on teha tööd, mida paljud ei hinda (kõkutatakse nurgas kui keegi midagi koristab ja ettekandjat koheldakse kui orja)..

No comments:

Post a Comment